Hem » Rawfoodbollar

Rawfoodbollar

Enkla rawfoodbollar med smak av hallon och choklad

Dessa rawfoodbollar är så otroligt enkla att göra. Du behöver väldigt få ingredienser och det enda du behöver göra är att blanda, rulla och doppa i choklad. Det du behöver för att göra dessa magiska rawfoodbollar är riven kokos, hallon, havregryn, agavesirap/honung (kan uteslutas) samt choklad som topping. Jag använde mig av frusna hallon, vilket funkar toppen i just detta recept.

rawfoodbollar med choklad och hallon
Nyttiga rawfoodbollar med smak av hallon och choklad

Hallon och choklad är ju sedan länge en välkänd, magisk kombination. Jag provade att göra några rawfoodbollar utan choklad, men det var inget som jag skulle rekommendera om du använder dig av frysta hallon. Frysta hallon smakar ju inte lika mycket som färska hallon, och därför kan rawfoodbollarna bli lite sura och smaklösa ifall du skippar chokladen. Om du däremot använder färska hallon så tror jag däremot de blir jättegoda!

rawfoodbollar med choklad och hallon
Det gulliga serveringsfatet är antikt från Rörstrand

Havregryn och hallon utgör en bra bas i ditt mellanmål

Eftersom dessa rawfoodbollar till störst del består av både hallon, havregryn och riven kokos så anser jag dem som ett fullvärdigt och bra mellanmål – som råkar vara väldigt gott också. Om du använder dig av mörk choklad eller till och med sockerfri choklad så minimerar du mängden socker också.

Hallon är ett fantastiskt nyttigt bär som du med fördel kan äta varje dag. Här är ett axplock av hallonets fördelar:

  • De är rika på vitamin C, järn, folat och kalium
  • Innehåller mycket antioxidanter
  • Rika på fibrer

Havregryn är också en bra bas i ett mellanmål, då även de är rika på fibrer och ger en långvarig mättnadskänsla. Dessutom kan havregryn hjälpa dig att hålla ett jämnt blodsocker. Läs mer om havregrynens fördelar här.

Om du vill ha fler recept på nyttiga och enkla mellanmål så borde du kolla in alla min kategori mellanmål – fylld med massa recept. Här hittar du dem!

Rawfoodbollar med hallon och choklad

Ca 16 st

Ingredienser

  • 2,5 dl riven kokos

  • 1 dl havregryn

  • 1 paket frusna hallon (ska tinas)

  • 1 msk agavesirap eller flytande honung

  • Topping
  • Mörk choklad

  • 1-2 tsk kokosolja

Gör så här:

  • Tina hallonenhavrebollar med hallon och choklad
  • Mosa hallonen med en gaffel
  • Blanda alla ingredienser (förutom chokladen) i en bunkerawfoodbollar havrebollar kokos recept
  • Forma smeten till bollarrawfoodbollar havrebollar kokos recept
  • Smält chokladen tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad.
  • Doppa bollarna i chokladen och låt stelna på en bakplåtsklädd tallrik (gärna i kylen)rawfoodbollar hallon recept nötfria

2 Kommentarer

  1. Jeanette Lagnelius

    Hej
    1 pkt Frusna Hallon – hur många gram är det? 😊

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*