Enkla rawfoodbollar med smak av hallon och choklad
Dessa rawfoodbollar är så otroligt enkla att göra. Du behöver väldigt få ingredienser och det enda du behöver göra är att blanda, rulla och doppa i choklad. Det du behöver för att göra dessa magiska rawfoodbollar är riven kokos, hallon, havregryn, agavesirap/honung (kan uteslutas) samt choklad som topping. Jag använde mig av frusna hallon, vilket funkar toppen i just detta recept.
Hallon och choklad är ju sedan länge en välkänd, magisk kombination. Jag provade att göra några rawfoodbollar utan choklad, men det var inget som jag skulle rekommendera om du använder dig av frysta hallon. Frysta hallon smakar ju inte lika mycket som färska hallon, och därför kan rawfoodbollarna bli lite sura och smaklösa ifall du skippar chokladen. Om du däremot använder färska hallon så tror jag däremot de blir jättegoda!
Havregryn och hallon utgör en bra bas i ditt mellanmål
Eftersom dessa rawfoodbollar till störst del består av både hallon, havregryn och riven kokos så anser jag dem som ett fullvärdigt och bra mellanmål – som råkar vara väldigt gott också. Om du använder dig av mörk choklad eller till och med sockerfri choklad så minimerar du mängden socker också.
Hallon är ett fantastiskt nyttigt bär som du med fördel kan äta varje dag. Här är ett axplock av hallonets fördelar:
- De är rika på vitamin C, järn, folat och kalium
- Innehåller mycket antioxidanter
- Rika på fibrer
Havregryn är också en bra bas i ett mellanmål, då även de är rika på fibrer och ger en långvarig mättnadskänsla. Dessutom kan havregryn hjälpa dig att hålla ett jämnt blodsocker. Läs mer om havregrynens fördelar här.
Om du vill ha fler recept på nyttiga och enkla mellanmål så borde du kolla in alla min kategori mellanmål – fylld med massa recept. Här hittar du dem!
Rawfoodbollar med hallon och choklad
Ca 16 st
Ingredienser
2,5 dl riven kokos
1 dl havregryn
1 paket frusna hallon (ska tinas)
1 msk agavesirap eller flytande honung
- Topping
Mörk choklad
1-2 tsk kokosolja
Gör så här:
- Tina hallonen
- Mosa hallonen med en gaffel
- Blanda alla ingredienser (förutom chokladen) i en bunke
- Forma smeten till bollar
- Smält chokladen tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad.
- Doppa bollarna i chokladen och låt stelna på en bakplåtsklädd tallrik (gärna i kylen)
Hej
1 pkt Frusna Hallon – hur många gram är det? 😊
Hej! 250 gram 🙂