Hem » Naturgodis: kokostoppar

Naturgodis: kokostoppar

Det här receptet är perfekt för dig som gillar dessa kokostoppar bland naturgodiset som går att köpa i affären. Fördelen med att göra sitt egna naturgodis är att det både är mycket billigare och du slipper alla tillsatser. De här kokostopparna består egentligen bara av riven kokos och choklad, och går hur lätt och smidigt som helst att göra. Det tar 10 min att göra dom och sen behöver de bara stå i kylen och stelna i 1-2 h. Resultatet blev SÅ bra! Nu slipper jag att lägga massa pengar på dyrt naturgodis och dessutom undviker man onödiga tillsatser.

Mina favoriter bland naturgodis är kokostoppar

Vilken choklad ska man använda?

Du kan använda dig av vilken choklad som helst såklart, men jag föredrar vit eller ljus blockchoklad. Det går även jättebra att använda sig av vegansk choklad eller sockerfri choklad för dig som vill det!

Gillar du natugodis?

Jag har även publicerat ett recept på så kallade müslitoppar, och som är lika enkla som dessa att göra. Receptet hittar du här.

Naturgodis – kokostoppar

Förvaras: Kylt

Ingredienser

  • Riven kokos

  • Blockchoklad (vit, ljus eller mörk)

Gör så här:

  • Smält chokladen över ett vattenbad
  • Häll riven kokos i en bunke och tillsätt den smälta chokladen. Blanda!
  • Klicka ut chokladblandningen på en tallrik/plåt (med bakplåtspapper)
  • Ställ in i kylen i 2 h (eller tills de stelnar)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*