Hem » Mellanmålsrutor

Mellanmålsrutor

Om du letar efter ett snabbt, enkelt mellanmål och som dessutom går att ta med sig så har du kommit rätt. Det tar max 10 minuter att göra dessa och de kan frysas in och tas fram vid behov. Ingredienserna du behöver är bananer (mogna), havregryn, honung, kanel, bakpulver, ägg och mandelmjöl. Med andra ord är dessa rutor glutenfria (om du använder glutenfria havregryn) tack vare att vi använder mandelmjöl istället för vetemjöl.

Chokladknapparna kanske inte alltid finns i skafferiet, och dom kan såklart uteslutas, men chokladen och banansmaken blir sååå gott tillsammans. Som alltid så väljer du själv om du vill använda choklad som innehåller socker eller en sockerfri variant, . Om du inte har någon form av choklad hemma, så kan du alltid smaksätta smeten med 1-2 msk kakao.

Om du helt vill skippa chokladen så skulle jag rekommendera att ersätta den med lite hackade nötter alternativt färska hallon eller blåbär. Det går såklart att använda frysta bär också, men då de innehåller mycket vatten så vågar jag inte lova att resultatet blir lika bra.

Perfekta mellanmålsrutor med smak av banan och choklad

Enkelt mellanmål att ta med

Dessa bitar är perfekta att ta med sig när man är på språng. Jag brukar oftast baka dessa inför en stressig vecka på jobbet, för att undvika att behöva köpa mellanmål. På så sätt sparar jag både pengar, får i mig bra näringsämnen och håller mig mätt länge tack vare banan och havregryn. I somras när det blev många långa bilresor var dessa bitar också perfekta att ta med (och väldigt uppskattade av alla!).

Om du vill ha mer inspiration till mellanmål så vill jag tipsa om några av mina andra recept:

Enkelt recept – mellanmål

15 st

Ingredienser

  • 4 mogna bananer

  • 4 dl havregryn

  • 2,5 dl mandelmjöl

  • 2 ägg

  • 2 tsk lönnsirap (kan uteslutas)

  • 3 tsk flytande honung

  • 2 tsk bakpulver

  • Lite kanel

  • Chokladknappar (kan uteslutas)

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 175 grader.
  • Lägg bananerna i en bunke och mosa dem.
  • Tillsett resten av ingredienserna och blanda ihop allt (för hand).
  • Klä en ugnsform i bakplåtspapper.
  • Fördela smeten jämnt i formen.
  • Värm i ugnen i ca 15 minuter.
  • När kakan svalnat – skär upp i rutor!

Tips

  • Kan frysas in och tas fram vid behov

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*