Det här receptet tar under 5 minuter att göra, vilket är perfekt för dig som vill göra ett snabbt och nyttigt snacks. Dadlar innehåller mycket fiber (mer än grovt bröd!) och är därmed bra för matsmältningen. Dadlar innehåller också en hel del vitaminer och mineraler (t.ex. järn, magnesium, B-vitaminer och kalium) vilket gör dem till ett extra nyttigt snacks som passar både barn och vuxna.
Jag försöker att alltid ha dessa dadlar i frysen, för de är också perfekta när sötsuget smyger sig på. Om du vill baka mer med dadlar, så kan du hitta ett magiskt recept på brownies (utan socker) här.
Använd nötsmör eller choklad som fyllning i dina dadlar
Jag använde mig av ett veganskt, nötfritt chokladsmör som är gjort på sesamfrön från Renée Voltaire. Här kan du hitta det. Det går givetvis lika bra att använda sig av andra chokladsmör såsom nutella, proteinella eller nötsmör smaksatta med choklad.
Vill du inte ha chokladsmak i dadlarna, så kan du använda vanligt nötsmör, t.ex. jordnötssmör eller mandelsmör. Toppa gärna med flingsalt ändå!
Perfekt snacks att bjuda gästerna på
Dessa chokladfyllda dadlar är perfekt att bjuda på när du har gäster, då de går att förbereda dagen innan och kan serveras direkt från frysen. Dadlarna håller sig mjuka ändå, så du behöver inte tina dem mer än 5 minuter innan de är redo att ätas.
Lägg upp dadlarna på ett vackert fat och servera gästerna. De kommer gå hem hos både vuxna och barn!
Chokladfyllda dadlar
Ingredienser
Dadlar
Valfritt nötsmör eller chokladsmör
Flingsalt
Gör så här:
- Ta ut kärnorna från dadlarna
- Lägg dadlarna i vatten ca 1 h för att mjuka upp dom (valfritt steg)
- Fyll dadlarna med valfri mängd nötsmör/chokladsmör
- Toppa med flingsalt
- Frys in och ta fram vid behov
Tips
- Använd dig av helst av Medjool-dadlar, då det är den variant som är saftigast och ärligt talat godast.