Hem » Bananpannkakor med havregryn

Bananpannkakor med havregryn

Bananpannkakor toppade med jordgubbar

Bananpannkakor är så otroligt gott och perfekt att äta som frukost då det är både mättande, näringsrikt och nyttigt. Dessutom är det väldigt enkelt att göra – grundrecepetet består endast av ägg, banan, havregryn. salt och bakpulver. Om du vill göra glutenfria bananpannkakor så kan du antingen skippa havregrynen alternativt använda dig av glutenfria havregryn.

Bananpannkakor kan göras både med eller utan havregryn. Jag föredrar att tillsätta havregryn då det blir mer mättande och de blir mer näringsrika. Havregryn är väldigt nyttigt och perfekt bas i din frukost och mellanmål.

Allt du behöver för att laga goda bananpannkakor med havregryn!

Smaksätt dina bananpannkakor med havregryn

Det är väldigt enkelt att smaksätta bananpannkakorna med diverse smaker. Min favorit är nog att tillsätta lite hackad choklad eller chokladknappar i smeten. Banan och choklad är ju så gott ihop! En annan god smaksättning är blåbär! Och blåbär är ju ett superbär som innehåller massor av vitaminer och antioxidanter, så det bör man se till att få i sig lite då och då.

Det finns också många kryddor som funkar bra som smaksättare i bananpannkakor, t.ex. kanel, kardemumma eller vaniljpulver. På helgen brukar vi lyxa till det och addera någon tesked vaniljsocker i bananpannkakorna, bara för att få de lite extra söta. Det går såklart att söta de lite extra med t.ex. honung, agavesirap eller annan valfri sötning.

Perfekt med bananpannkaka för din bebis

Bananpannkakor är en superbra och smidig frukost för bebisar (och större barn också såklart). Det är perfekt att sitta och plocka med samtidigt som din bebis får i sig protein, kolhydrater och många bra näringsämnen. Dock kan du med fördel utesluta salt i bananpannkakorna, då man ska vara försiktig med saltet när det gäller mindre barn. Det kommer smaka gott ändå, lovar!

Bananpannkakor med havregryn
Denna fantastiska bricka från Morris kan du hitta här

Fler härliga recept hittar du här:

Bananpannkakor med havregryn

Allergier:

Ägg

5 små pannkakor

Ingredienser

  • 2 ägg

  • 1 mogen banan

  • 1 dl havregryn

  • 1 kryddmått salt

  • 1 kryddmått bakpulver

Gör så här:

  • Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills du får en slät smet.bananpannkakor med havregryn
  • Värm en stekpanna (medelvärme) och tillsätt någon form av fett att steka i (jag använde kokosolja)
  • Häll i lite smet och grädda tills du får en gyllenbrun färg på båda sidor.bananpannkakor med havregryn
  • Servera med valfria tillbehör (t.ex. färska bär, banan eller sylt) bananpannkakor med havregryn

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*