Hem » Om hälsosnacks

Om hälsosnacks

Vem är jag?

Välkommen! Jag som driver den här sidan heter Elin och jobbar till vardags som konsult, men jag gillar att många bollar i luften och driva egna projekt vid sidan om mitt jobb och det har bland annat resulterat i Hälsosnacks (mer om det längre ner). Jag har alltid haft ett stort intresse för kost och hälsa, och kommer ofta på mig själv scrollandes efter nya recept som har en lite mer hälsosam touch.

Idén bakom Hälsosnacks

Jag saknade en hemsida som hade den receptsamlingen jag sökte efter. Lunch-och middagsrecept finns det gott om, men jag saknade en sida som hade enkla, goda och lite mer hälsosamma recept inom kategorierna mellanmål/snacks, fika, godis och frukost.

Jag älskar enkla recept som inte kräver tusen specialingredienser, utan det ska gå snabbt och enkelt att göra dom (vi vet ju alla att saker som inte är lätta och snabba har en tendens att inte bli av…). Dessvärre har jag ofta upplevt att många “nyttiga recept” är lite krångliga att göra, då det var många ingredienser som jag inte kände igen och om vi ska vara ärliga – hur många gånger har man inte gjort ett “nyttigt recept” och blivit besviken över resultatet? Men det finns faktiskt recept som håller vad de lovar, utan att tumma på smaken, och här på Hälsosnacks har jag samlat de guldkorn som jag verkligen kan stå bakom!

Majoriteten av mina recept innehåller inte vitt socker, utan sötningen består snarare av mogna bananer, honung, dadlar och agavesirap. Ibland använder jag mig dock av choklad, och där väljer du själv om du vill använda vanlig eller sockerfri choklad.

Enjoy!

dadelbollar recept
Här hittar du recept på dessa smarriga dadelbollar

Kommentarer är avstängda.