Tanken med dessa müslibars var att ha dom som mellanmål, men de var så goda att vi åt dom som godis. Jag hann inte ens frysa in dem innan de tog slut här hemma… Jag använde mig av vanlig choklad som topping, men det går lika bra att använda sig av sockerfri choklad eller ta bort chokladen helt om man vill ha lite nyttigare müslibars.
Du behöver endast tre ingredienser till dessa müslibars
Du behöver endast 3 ingredienser när du ska göra dessa müslibars och det är färska dadlar, kokosolja och müsli + eventuell topping. Jag använde faktiskt granola istället för müsli denna gång. Dessutom hade jag inte så mycket kvar så jag drygade ut det med havregryn, vilket egentligen funkar lika bra. Jag kan dock tipsa om denna granola när du ska baka dessa. Den är från Clean Eating och har en smak av hallon och vanilj.
Du kan med fördel tillsätta andra ingredienser som du gillar. Till exempel hackade nötter, torkad frukt och bär, pumpafrön, solrosfrön eller rostad kokos. Här är det bara fantasin som sätter gränser! Om du upplever att smeten blir lite för torr så kan du tillsätta mer dadlar eller kokosolja. Var dock försiktig, då smeten inte ska vara för kladdig heller.
Fler recept?
Om du letar efter fler fika-recept som inte innehåller socker, så bör du kolla in min fika-kategori där alla recept finns samlade. Här hittar du dem. Du kan bland annat hitta världens godaste dadelbollar, nyttig saffransglass, bananmuffins, brownies och mycket mer! In och kika!
Müslibars
Ca 10-12 bars
Ingredienser
20 färska dadlar
6 msk kokosolja
150 g müsli eller granola
150 g havregryn
- Topping
Mörk choklad (vanlig eller sockerfri)
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna.
- Lägg i alla ingredienser (utom chokladen) i en matberedare.
- Mixa till en jämn, formbar smet. Om smeten känns för torr: tillsätt mer kokosolja eller dadlar, och om smeten känns för lös: tillsätt lite mer havregryn eller granola.
- Tryck ut smeten i en större form (eller två). Jag använde mig av 2 matlådor. Glöm inte att klä in formen i bakplåtspapper.
- Ställ in formarna i kylen i minst 1 timme
- Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt 1-2 tsk kokosolja.
- Häll i chokladen i formarna. Ställ in i kylen tills chokladen har stelnat.
- Skär upp i lagom stora bitar. Njut!
Tips
- Förvaras i kylskåp
- Kan frysas in och tas fram vid behov
Jättegoda och enkla att göra.
Alla i familjen tyckte om dessa.
Enkelt att anpassa med olika typer av müsli