Hem » Snabba frukostfrallor

Snabba frukostfrallor

Jag gjorde vääärldens enklaste frallor under julen och de blev så goda! Dessa snabba frukostfrallor är perfekta för dig som vill ha nybakat bröd på morgonen, då du gör smeten kvällen innan. Du behöver bara 5 ingredienser och du behöver inte ens knåda degen. Du blandar bara alla ingredienser i en bunke, blandar ihop dem till en jämn smet och låter smeten kalljäsa i kylskåpet under natten. Det enda du behöver göra morgonen därpå är att dela upp degen i 10-14 delar och grädda dom i ugnen. Enklare än så blir det inte!

snabba frukostfrallor med jäst
Snabba frukostfrallor

Ska man använda vanligt vetemjöl eller vetemjöl special?

Jag använde mig av vetemjöl special i dessa frukostfrallor, då det innehåller mer protein än vanligt vetemjöl. Protein binder mer vätska och det gör brödet mer luftigt och segt (på ett bra sätt!). Det funkar dock bra med vanligt vetemjöl om du bara har det hemma, men prova vetemjöl special nästa gång!

Om du vill ha lite grövre frukostfrallor så kan du byta ut en del vetemjöl mot rågsikt, t.ex. 7 dl vetemjöl och 3 dl rågsikt. Rågsikt är en blandning av siktat rågmjöl och vetemjöl, och är mycket enklare att baka med än vanligt rågmjöl.

Frukostfrallor med en krispig yta – ja tack!

Ett annat tips om du vill att bröden ska få en lite krispig yta är att ställa in en ugnstålig skål med vatten när du gräddar bröden. Ett gammalt husmorsknep som funkar väldigt bra!

snabba fukostfrallor recept med jäst
Frukostfrallor och kaffe – MUMS!

Dessa snabba frukostfrallor är perfekt till helgfrukosten när man vill lyxa till det lite extra. Vad tycker ni förresten om våra fina koppar från Rörstrand? Det är egentligen tekoppar men för oss kaffeälskare så är den storleken perfekt. Här kan ni hitta dom.

Fler recept på bröd hittar du här:

Snabba frukostfrallor

Ca 10-14 frallor

Ingredienser

 • 10 dl vetemjöl special

 • 1 msk torrjäst

 • 1 msk strösocker

 • 2 tsk salt

 • 6 dl ljummet vatten

Gör så här:

 • Blanda alla ingredienser i en bunke/skål. Rör runt med en slev tills du får en jämn och fin smet.
 • Täck bunken med plastfolie eller lock och låt stå i kylen över natten.ljusa enkla frallor recept
 • Dagen efter: Sätt ugnen på 225 grader.
 • Gör i ordning ett mjölat bakbord. Häll ut degen och forma den till 2 avlånga rullar. Tillsätt mjöl om degen är väldigt kladdig (men inte för mycket, degen ska vara lite kladdig!). baka ljusa enkla frukostfrallor
 • Skär degen i 10-14 delar (beroende vilken storlek du vill ha på frallorna). Formen kan vara hur som helst, det kommer bli fina frallor oavsett hur de ser ut! baka ljusa enkla frukostfrallor
 • Sätt in frallorna i ugnen i ca 20 minuter (eller tills bröden fått en fin färg). nybakta frallor recept

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*