Hem » Overnight oats med proteinpulver

Overnight oats med proteinpulver

Overnight oats med proteinpulver är en favorit här hemma. Det är ett enkelt sätt att få i sig massor av bra näringsämnen och det är löjligt enkelt att göra. Som namnet antyder så innebär overnight oats att den förbereds kvällen innan och äts dagen därpå. Den tar ca 5 minuter att göra och sen har du en härlig frukost redo på morgonen då den också äts kall direkt från kylen.

Egentligen behöver man inget recept för overnight oats, utan du blandar helt enkelt i det du vill ha i en glasburk och rör runt. Du anpassar bara mängden vätska tills du får en lagom konsistens. Men om man aldrig har gjort overnight oats förut så kan det vara skönt med ett recept att utgå ifrån.

overnight oats proteinpulver jordnötssmör
overnight oats med proteinpulver

Overnight oats med kvarg

Proteinpulver och overnight oats är en väldigt vanlig kombination för de som tränar mycket eller bara vill ha i sig extra protein. Alla människor vill inte heller äta proteinpulver, vilket kan bero på olika anledningar. Då är kvarg eller grekisk yoghurt ett bra alternativ om man vill få i sig lite extra protein i sin overnight oats.

Tillsätt så mycket kvarg eller yoghurt du vill ha och anpassa mängden vätska så du får en lagom konsistens. Kvarg är är väldigt proteinrikt (ca 10 g protein per 100g kvarg) och är perfekt att använda sig av i smoothies, gröt eller overnight oats. Grekisk yoghurt är också en bra källa till protein. Det innehåller dock lite mindre protein (ca 3-5g per 100g grekisk yoghurt).

Tillsätt nötsmör för extra fett och protein

Nötsmör är superbra livsmedel för att dig som vill få i sig nyttiga fetter och protein. Det är perfekt att tillsätta i smoothies eller overnight oats. De vanligaste nötsmören är jordnötssmör, mandelsmör, hasselnötssmör och cashewsmör. Det finns även de nötsmör som innehåller en blandning av nötter – t.ex. detta från Superfruit.

Se till att använda ett bra nötsmör. Dvs. ett som inte innehåller tillsatt socker eller konserveringsmedel utan endast 100% nötter. Då får du i dig bra fetter, mineraler och vitaminer och inga onödiga tillsatser. Jag använde mig av mandelsmör i detta recept, men du kan givetvis använda dig av vilket nötsmör som helst (eller utesluta det helt såklart). Här hittar ni mitt favorit-mandelsmör för tillfället. Overnight oats med jordnötssmör är en vinnande kombination vet jag, men då jag är allergisk mot jordnötter så skippade jag det.

Overnight oats med proteinpulver

1 portion

Ingredienser

 • 1,5 dl havregryn

 • 1,5 dl mandelmjölk (eller annan valfri vätska)

 • 1 liten banan (eller en halv stor)

 • 1 msk kokosflingor (valfritt)

 • Lite kanel

 • Mandelsmör eller jordnötssmör (ca 15 g)

 • Proteinpulver
 • 1 portion (35g) av valfritt proteinpulver (jag använde Tyngre med smak av kladdkaka)

Gör så här:

 • Mosa bananen
 • Blanda alla ingredienser i en passande burk/behållareovernight oats proteinpulver jordnötssmör
 • Sätt på ett lock på burken/skålen och låt stå i kylen några timmar eller över nattenovernight oats proteinpulver jordnötssmör

En kommentar

 1. Riktigt nice! Körde samma proteinpulver och den blev sjukt god.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*