Hem » Bananglass med smak av saffran

Bananglass med smak av saffran

Vad är bananglass egentligen?

Bananglass har blivit trendigt på senaste tiden och syns ofta i sociala medier. Glassen går också ofta under fraser som “nyttig glass”, “kalorisnål glass” och “glass utan socker”. Och visst stämmer allting in på den omtalade bananglassen – den är nyttig i den bemärkelsen att den inte innehåller något socker över huvud taget, och den är kalorisnål jämfört med vanlig glass.

Men vad är det då? Bananglass består egentligen bara av frysta, mixade bananer. Det är viktigt att du använder dig av mogna bananer dock, så att du får en söt och god glass. Om du inte har mixat frysta bananer förut så prova! Det blir en krämig, glassliknande konsistens efter ett tag. Du kan egentligen smaksätta bananglassen med vad som helst, men i just detta recept använder jag mig av saffran.

bananglass nyttig glass
Krämig och god bananglass

Saffran + banan = magisk kombination!

Jag var väldigt skeptisk när jag skulle göra denna bananglass. Det var första gången jag skulle göra glass baserat på frysta bananer, och även om jag hade sett andra göra liknande recept innan, så var jag tveksam till både konsistens och smak. Men OJ vad överraskad jag blev! Den blev så så så god! Och det tog seriöst 3 minuter att göra den? Bananglass är verkligen en ny favorit här hemma!

Jag smaksatte ju som sagt glassen med saffran och den blev gudomligt god. Men jag älskar ju å andra sidan allt som innehåller saffran. Det går dock att smaksätta med något annat om du inte gillar just saffran – till exempel kakao eller riven kokos.

Söta koppar från HAY

Jag serverade glassen i dessa söta små kaffekoppar från det danska varumärket HAY. Ni hittar dem här för endast 85 kronor just nu (inklusive fat till och med!)

Frys mogna bananer i förväg

Du behöver använda dig av frusna bananer när du ska göra den här saffransglassen, så se till att ha fryst in ett gäng innan du ska göra den! Och glöm inte att bananerna ska vara mogna när du fryser in dem, annars blir inte glassen söt!

Recept: Bananglass med smak av saffran

Recept: Bananglass med smak av saffran

2 portioner
Mixer behövs

Ingredienser

  • 4 frysta bananer

  • 0,5 g saffran

  • Topping (valfritt)
  • Färska hallon

Gör så här:

  • Mixa frysta bananer i en mixer tills du får en slät konsistensbananglass nyttig glass
  • Tillsätt saffran och mixa igen!nyttig glass saffran receptnyttig glass saffran recept
  • Lägg upp i skålar och servera direkt! Jag toppade glassen med färska hallon 🙂 nyttig glass saffran recept

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*