Hem » Hemgjord bounty utan vitt socker

Hemgjord bounty utan vitt socker

Om du gillar klassiska bountys så kommer du älska det här receptet på hemgjord bounty- det är nämligen hur enkelt som helst att göra själv. Dessutom innehåller den här varianten av bountys mindre socker och mer naturliga ingredienser än originalet, men de är otroligt goda ändå. Älskar verkligen kombinationen med kokos och choklad!

Det bästa med det här receptet på hemgjord bounty är dess enkelhet. Du behöver bara några få ingredienser och som du till och med kanske redan har hemma – kokosflingor, agavesirap, kokosgrädde och mörk choklad för att toppa. Om du vill göra helt sockerfria bountys (utan vitt socker) så kan du välja sockerfri choklad istället för vanlig. Jag använde dock vanlig choklad, men där gör man som man vill 🙂

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är P1090432-1024x769.jpg

Söta med agavesirap istället för vitt socker

Jag bytte ut det traditionella vita sockret mot agavesirap. Det är ett bra substitut för dig som vill baka något sött men fortfarande undvika vitt socker. Agavesirap utvinns från saften av agaveväxten, vilket ger en sötningskälla som är mer naturlig och mindre processad än raffinerat socker. Dess djupa, rika smakprofil gör det till ett utmärkt val för att söta upp dina favoriträtter och desserter.

För dem som försöker hantera blodsockernivåerna, är agavesirap ett utmärkt alternativ. Det har ett lågt glykemiskt index, vilket innebär att det har en mindre påverkan på blodsockret jämfört med socker. Detta gör det till ett mer stabilt alternativ för dem som strävar efter att hålla sina blodsockernivåer i schack.

Agavesirap är dessutom sötare än vanligt socker, vilket betyder att du kan använda mindre mängd för att uppnå samma nivå av sötma. Detta kan vara en fördel för dem som letar efter sätt att minska sitt kaloriintag utan att kompromissa med smaken.

Kokosflingor och kokosgrädde – hälsosamma smaker från naturen

Både kokosflingor och kokosgrädde är utmärkta alternativ för dem som söker hälsosammare alternativ i köket. De ger inte bara fantastisk smak utan innehåller också näringsämnen som är positiva för din hälsa. Tack vare sina naturliga fetter och låga kolhydratinnehåll kan de vara användbara i en mängd olika dieter, inklusive ketogen och glutenfri.

Kokosflingor är rika på både fibrer och naturliga fetter, Dessa små flingor ger inte bara textur och smak utan innehåller även näringsämnen som järn och zink. Kokosgrädde, utvunnen från kokosmjölk, är ett utmärkt alternativ till traditionell grädde. Kokosgrädde innehåller nyttiga fetter, inklusive medellånga fettsyror som kan vara fördelaktiga för kroppens energiproduktion.

Fler recept med kokos

Om du vill prova fler recept som innehåller kokosflingor så vill jag tipsa om dessa:

Hemmagjort godis: bounty

Ingredienser

 • 200 g kokosflingor

 • Kokosgrädde

 • 3 msk agavesirap (eller annan sötning)

 • Topping
 • Mörk choklad, ca 200 g (vanlig eller sockerfri choklad)

 • 1-2 tsk kokosolja

Gör så här:

 • Blanda kokosflingor, kokosgrädde och agavesirap till en en jämn smethemmagjord bounty kokos choklad godis utan sockerbounty
 • Tryck ut smeten i en form (jag använde mig av 2 glasmatlådor) och ställ in i frysen tills de stelnat lite
 • Smält choklad och kokosolja över ett vattenbad
 • Ta ut smeten från frysen, skär i bitar och doppa de i chokladen (eller ringla på lite på toppen). Du kan även toppa med lite kokosflingor 🙂 Förvaras i kylen! hemmagjord bounty kokos choklad godis utan socker

Tips

 • Använd sockerfri choklad om du vill undvika vitt socker helt!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*