Billigt och enkelt att göra eget naturgodis (müslitoppar)
Jag är nog inte ensam om att vara ett stort fan av naturgodis, och jag vet inte hur mycket pengar jag har spenderat på naturgodis egentligen. Tills en dag när jag insåg att man enkelt kan göra mina favoriter (müslitoppar) själv – med endast tre ingredienser! Dessutom går det att laborera med massor av smaker och hitta din egna kombination (se nedan).
Om du vill göra mer naturgodis så finns det även recept på kokostoppar här!
Välj müsli eller granola med smak
Jag valde att använda mig av Clean Eatings granola med smak av hallon och vanilj, här kan ni hitta den. Den är sötad med honung, agavesirap och fruktjuice och innehåller endast naturliga ingredienser. Väldigt god och passar perfekt i detta recept!
Kan tänka mig att Clean Eetings smak med äpple och kanel också skulle passa bra som smaksättning, och då kan man ju även tillsätta lite kanel i smeten för lite extra kanelsmak. Måste prova det nästa gång… Här hittar ni den om ni vill testa!
För dig som vill ha mindre socker
Du kan alltid använda dig av sockerfri choklad istället för vanlig, samt skippa K-special/Cornflakes och endast använda dig av en sockerfri müsli. Jag har dock inte provat hur det blir med sockerfri choklad, men det blir nog gott det med (speciellt om du tillsätter lite extra sötning i form av agavesirap eller honung). Perfekt för dig som av någon anledning vill eller måste hålla nere sockerintaget.
Naturgodis: Müslitoppar
Ingredienser
2 dl K-Special (Cornflakes eller andra flingor funkar också bra)
2 dl müsli eller granola
300 g vit choklad (vanlig, sockerfri eller vegan)
0,5 dl riven kokos
Gör så här:
- Häll alla torra ingredienser i en skål
- Smält chokladen och häll i den i skålen. Blanda tills du får en jämnt smet.
- Lägg bakplåtspapper på en tallrik/plåt
- Klicka ut smeten (avgör själv hur stora bitar du vill ha) på bakplåtspappret
- Låt bitarna stelna i kylen i 1-2 timmat. NJUT!
- Förvaras i kylskåp
- Använd vegansk choklad så kan även du som vegan äta dessa godbitar!